Elektrische stuurkolom

Electronic Power Steering (EPS) is een belangrijk onderdeel voor het verbeteren van de dynamische en statische prestaties van een voertuig. Een type, of configuratie, is kolom assistentie (C-EPS) waarbij de kolom geassisteerd wordt door een elektromotor. In deze configuratie is het stuurhuis, welke verbonden is met de wielen, niet geassisteerd of bekrachtigd. Het wordt veelal toegepast in wendbare en compacte stadsauto's met kleine motorruimte door het relatief gunstige formaat.

Werking

C-EPS maakt gebruik van elektrische energie om het koppelmoment, wat door de bestuurder wordt uitgeoefend op het stuurwiel, te vermenigvuldigen naar een roterende beweging van de voorwielen. De invoer van de bestuurder samen met wegcondities bepalen de mate van bekrachtiging. Het bekrachtigingsprofiel kan ook aangepast worden door de modi waarin een auto zich bevindt, bijvoorbeeld, normaal of sport. Om dit op een veilige en effectieve manier te laten werken zit er een stuurhoeksensor (SAS) en koppelsensor in de kolom. In sommige gevallen zijn deze sensoren gecombineerd in een zogenoemde TAS sensor: ‘steering torque’ en ‘angle sensor’. De stuurhoeksensor zorgt ervoor dat de computer unit ten allen tijde weet wat de positie is van de wielen. En, de koppel sensor zorgt er voor dat de computer unit ten allen tijde weet wat het uitgeoefende koppelmoment is van de bestuurder. Andere veiligheid features van dit soort kolommen zijn dat het stuurwiel altijd mechanisch is gekoppeld aan het stuurhuis (en dus de wielen). Wat, met andere woorden betekent, dat als de kolom uitvalt er nog altijd gestuurd kan worden.

Voorkomende problemen

De meest voorkomende probleem is dat de bekrachtiging stopt met werken. Onderliggend kan dit tal van oorzaken hebben zoals: corrupte software, kapotte sensoren, kapotte motoren en defecte elektrische componenten zoals relays. Ook zijn er stuurkolommen met mechanische problemen zoals: speling (tussen de ingaande as en uitgaande as van de kolom), zwaar of licht sturen en geluid. Wanneer stuurkolom bij Auto Elect worden aangeboden ter revisie, maken wij allereerst een uitgebreide diagnose om te bepalen wat de oorzaken zijn van de klachten van de klant. Het is daarom super belangrijk om het reparatieopdracht formulier zorgvuldig in te vullen (welke te vinden is via deze link). Wanneer de diagnose is uitgevoerd gaan we aan de slag met de reparatie. De reparatie vindt volledig in-house van het updaten van de software van de kolom tot het vervangen van zelfvervaardigen geleidebussen. Nadat de reparatie is uitgevoerd, wordt de stuurkolom nog uitgebreid getest voordat deze terug naar de klant gaat. Dit geeft ons de mogelijkheid om te testen of de klacht verholpen is.