R&D
Altijd in ontwikkeling

R&D bij Auto Elect

De afdeling Research en Development (R&D) is een cruciaal onderdeel van onze organisatiestructuur omdat zij een essentiële rol speelt bij de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en technologieën. Met ons team verdiepen wij ons in verschillende onderwerpen, wat kan leiden tot nieuwe innovaties en ideeën die ons helpen om competitief te blijven op de markt.
  • We doen onderzoek om onze kennis te vergroten.
  • We werken creatief, systematisch en planmatig aan oplossingen voor praktische problemen.
  • We vertalen ideeën en prototypes naar bruikbare processen en producten, waaronder ook machinebouw.

Technisch specialisten

Onze R&D-afdeling bestaat uit een team van technisch specialisten. Zij werken nauw samen met onze ervaren vakmensen op de werkvloer. Enerzijds leren zij zo de vraag vanuit de markt kennen, anderzijds houden ze iedereen up-to-date van nieuwe technieken. Om de prestaties van deze technieken te controleren, investeren we continu in geavanceerde testapparatuur.

Geavanceerde testapparatuur

  • We beschikken over testbanken waarmee we veel verschillende onderdelen kunnen controleren, zoals stuurhuizen, stuurkolommen, stuurpompen en turbo’s. Hierbij kunnen we ook onderdelen testen die gebruikmaken van het FlexRay-protocol. Verder zijn we, in samenwerking met testbankleveranciers, in staat om nog niet-ondersteunde onderdelen toe te voegen.
  • We hebben een tool ontwikkeld om de getande riem tussen de elektromotor en de spindel van ESP-stuurhuizen te spannen. Zo zorgen we er na het vernieuwen van de getande riem voor dat de spanning binnen specificatie staat en de stuurbekrachtiging weer optimaal werkt.
  • We herprogrammeren EPS-stuurkolommen en -stuurhuizen. Zo kunnen we ze vernieuwen of voorzien van de laatste software.
  • We hebben een emulator op basis van RBS-techniek gemaakt. Met deze emulator kunnen we EPS-stuurkolommen en -stuurhuizen testen, SAS-kalibraties uitvoeren en foutcodes verwijderen. Ook is het mogelijk om duurtesten uit te voeren waarbij de onderdelen meerdere keren opgestart en uitgeschakeld worden. De emulator zit in onze bestaande testbank en krijgt periodiek een update. Zo zorgen we ervoor dat alle EPS-stuurkolommen en -stuurhuizen optimaal worden gecontroleerd.
  • We kunnen EGR- en MAF-sensoren en gasklephuizen testen. Op basis van verschillende condities controleren we op afwijkende output. Zo kan het gebeuren dat een EGR-klep onvoldoende of juist overmatig circuleert. Of dat een MAF-sensor de luchtverbrandingsverhouding van de motor verstoort. Op basis van de resultaten weten we of het onderdeel binnen of buiten specificatie valt van de OEM.

Liefde voor het vak

Wij blijven in ontwikkeling. Omdat we liefde hebben voor ons vak, maar ook omdat ons werk van grote betekenis is voor de circulaire economie. Producten die gebruikt zijn, verdienen het om een tweede leven te krijgen. Met ons deskundige en ervaren team zetten wij ons daarvoor in. Nu en in de toekomst.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
Handtekening Glenn Roozing
Glenn Roozing
Samen lossen we elke storing op
Of het nu gaat om een oude of nieuwe auto, samen lossen we elke storing op. Met onze producten werkt u efficiënt en op hoog niveau. We kunnen uit voorraad leveren of uw product reviseren. Meer weten? Zoek in onze webshop het product dat u nodig heeft of neem direct contact op. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen, zodat uw klant snel weer de weg op kan.
Neem contact op
TecDoc Edro Special Products Gaured PIM Automotive Auto Elect Vintage