Stuurhuis werking
Hydraulisch en elektrisch

Zo werkt een stuurhuis

Er bestaan verschillende soorten stuurhuizen. Hoewel ze allemaal anders zijn, hebben ze één ding met elkaar gemeen: wanneer er aan het stuur wordt gedraaid, brengen ze de gewenste beweging over naar de wielen van de auto. De actie van de bestuurder en de conditie van de weg bepalen daarbij de mate van stuurbekrachtiging.

hydraulische stuurbekrachtiging

Hydraulische stuurbekrachtiging

De meest traditionele vorm van stuurbekrachtiging werkt op basis van een hydraulisch systeem. Bij dit systeem vervoert een pomp hydrauliekolie naar cilinders in het stuurhuis. Door de oliedruk die ontstaat, is er minder menselijke kracht nodig om het stuur te bewegen.

elektrische stuurbekrachtiging

Elektrische stuurbekrachtiging

Elektrische stuurbekrachtiging bestaat uit twee sensoren: één die voelt dat de bestuurder aan het stuur draait en één die merkt dat de stuurstang daadwerkelijk beweegt. Deze informatie wordt naar een microprocessor gestuurd, die de mate van bekrachtiging berekent en doorgeeft aan de elektromotor.

Specialist in revisie

Bij Auto Elect hebben we kennis van zowel hydraulische als elektrische stuurbekrachtiging. Al ruim dertig jaar zijn we gespecialiseerd in de revisie van uiteenlopende producten en systemen. Wilt u meer weten? Met onze kennis van zowel klassieke als moderne auto’s helpen we u graag.

🡪 Lees meer over stuurhuis revisie

🡪 Bekijk onze producten

🡪 Neem contact op

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
Handtekening Glenn Roozing
Glenn Roozing
Samen lossen we elke storing op
Of het nu gaat om een oude of nieuwe auto, samen lossen we elke storing op. Met onze producten werkt u efficiënt en op hoog niveau. We kunnen uit voorraad leveren of uw product reviseren. Meer weten? Zoek in onze webshop het product dat u nodig heeft of neem direct contact op. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen, zodat uw klant snel weer de weg op kan.
Neem contact op
TecDoc Edro Special Products Gaured PIM Automotive Auto Elect Vintage