Nickel-Metal hydride (NiMH) batterijen
Reconditioneren in plaats van vervangen.

Repareerbaarheid NiMH onderzoek

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen is wereldwijd in volle gang. Dit wordt gemotiveerd door andere de klimaatdoelen voor reductie van CO2 en het verbeteren van de leefbaarheid in steden door afname van luchtvervuiling zoals NOx en fijnstof. Deze massale industriële omschakeling brengt een verschuiving met zich mee van een brandstofintensief energie systeem naar een materiaalintensief energie systeem. Wij hebben een gesubsidueerd onderzoek gedaan naar de repareerbaarheid van hybride batterijen om zodoende de gebruik fase te verlengen.

Er is specifiek onderzoek gedaan naar hybride batterijen die gebruik maken van Nikkel-MetaalHydride (NiMH) cellen. Deze hybride batterijen zijn onder andere te vinden in de Toyota Prius en Honda Civic. Uit het onderzoek blijkt dat de toegepaste laad- en ontlaadstrategie in deze voertuigen (shallow Depth of Discharge) als voordeel heeft dat de maximale laad en ontlaadcycli wordt verhoogd maar als nadeel dat de elektromateriaal structureel kan veranderen. Met andere woorden betekent dit dat de capaciteit (vroegtijdig) achteruit gaat en dat er een onbalans in de pack kan ontstaan.

Glenn

Reconditioneren

Wij hebben een machine ontwikkeld die de genoemde negatief effecten voor een groot gedeelte ongedaan kan maken door middel van het toepassen van een reconditie strategie en het balanceren van de individuele cellen. Hierbij reconditioneerd de machine inviduele cellen en meet direct of de specificaties nog binnen de toleranties zijn. De genoemde activiteiten vallen onder onze revisie programma.

Of nieuw?

Ook is het bij ons mogelijk om uw hybride batterij volledig opnieuw op te laten bouwen met nieuwe cellen. Hiermee bent u gegarandeerd dat alles weer volgens specificatie werkt en de hybride batterij weer jaren mee kan. Waar dealers een compleet nieuw accupakket aanbieden, hegebruiken wij de behuizing en elektronica van het bestaande accupakket. Doordat deze jaren mee kuinnen is de kwaliteit gegarandeerd en kunnen wij een veel gunstiger prijs bieden dan de dealer. Het totale programma bestaat op dit moment uit de volgende merken Cadillac, Chevrolet, Citroen, Dodge, Ford, Honda, Lexus, Mazda, Peugeot, Porsche, Subaru, Toyota en Volkswagen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
Handtekening Glenn Roozing
Glenn Roozing
Samen lossen we elke storing op
Of het nu gaat om een oude of nieuwe auto, samen lossen we elke storing op. Met onze producten werkt u efficiënt en op hoog niveau. We kunnen uit voorraad leveren of uw product reviseren. Meer weten? Zoek in onze webshop het product dat u nodig heeft of neem direct contact op. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen, zodat uw klant snel weer de weg op kan.
Neem contact op
TecDoc Edro Special Products Gaured PIM Automotive Auto Elect Vintage