Wanneer uw stuurhuis reviseren?

Het stuurhuis is een belangrijk onderdeel in uw voertuig. Het moet de veiligheid waarborgen en doen wat het moet doen wanneer u de weg opgaat. Omdat een stuurhuis een veiligheidsonderdeel is mag deze niet defect zijn tijdens de APK. Dus bij vermoedelijke defecten dient u dit onderdeel direct te laten controleren door de garage.

Bij hydraulische stuurbekrachtiging (PWS) is lekkage van hydrauliek olie gevaarlijk. Het langzaam leeglopen van het stuursysteem kan leiden tot het stoppen (bekrachtigen) van het stuurhuis. Dit kan gevaarlijk zijn als u er niet op berekend bent. Tevens kan de schade, en dus de kosten, nog hoger oplopen als het systeem zonder olie komt te werken. De oliepomp, die meestal hoger is gemonteerd dan het stuurhuis, komt zonder olie te draaien en zal dan gegarandeerd ook defect gaan. Het systeem raakt ernstig vervuild met metaalresten en kan het volgende stuurhuis weer beschadigen als het niet goed gereinigd en gerepareerd wordt.

Bij elektrische stuurbekrachtiging (EPS) kunnen problemen zich uiten in het plotseling stoppen (bekrachtigen) van het stuurhuis. Storingen beginnen meestal met een intermitterende storing, waarbij de stuurbekrachtiging af en toe uitvalt, of niet opstart. Hierbij is het mogelijk dat het waarschuwingslampje op het dashboard brandt. Als deze symptomen worden genegeerd zal de stuurbekrachtiging uiteindelijk permanent falen en het waarschuwingslampje op het dashboard permanent branden.

Reviseren noodzakelijk

Het reviseren van een stuurhuis betekent zoveel als het herstellen en vervangen van de defecte onderdelen. Vanzelfsprekend wordt er alleen met materialen gewerkt die bij het stuurhuis horen. Wij raden u aan om een defect stuurhuis zo snel mogelijk te laten nakijken. Als u er niet op rekent dat de stuurbekrachtiging minder goed werkt, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Reviseren bij Auto Elect B.V.

Waarom zou u uw stuurhuis moeten laten reviseren bij Auto Elect B.V.? Heel simpel; zoveel ervaring op één plek leidt tot uitstekende kwaliteit. Enthousiaste medewerkers besteden de uiterste zorg aan uw product. Op al onze producten geldt een garantietermijn van 2 jaar. Normaal gesproken kunnen uw onderdelen na een revisie bij Auto Elect B.V. weer jaren mee. Reviseren bij Auto Elect B.V. is kiezen voor vakmanschap en topkwaliteit.