Wanneer uw elektrische stuurbekrachtiging (EPS) laten reviseren of vervangen?

Elektrische stuurbekrachtiging (EPS) kan op verschillende manieren geïmplementeerd zijn in hedendaagse auto’s. Momenteel zijn er vier verschillende types te onderscheiden gebaseerd op de positie van de motor. De verschillende types zijn, kolom assistentie (C-EPS), pinion assistentie (PEPS), directe drive (D-EPS) en rack assistentie (R-EPS). Auto Elect B.V. heeft stuurkolommen en stuurhuizen van alle typen in haar programma zitten.

Storingen van elektrische stuurbekrachtiging (EPS) beginnen meestal met een intermitterende storing, waarbij de stuurbekrachtiging af en toe uitvalt, of niet opstart. Hierbij is het mogelijk dat het waarschuwingslampje op het dashboard brandt. Als deze symptomen worden genegeerd zal de stuurbekrachtiging uiteindelijk permanent falen en het waarschuwingslampje op het dashboard permanent branden. Mogelijke oorzaken en symptomen zijn:

  • Een falend laadsysteem kan er voor zorgen dat er een permanente foutcode wordt opgeslagen in de Electronic Control Unit (ECU) van de EPS. Het is daarom van belang om altijd het laadsysteem te controleren alvorens de EPS stuurkolom of het EPS stuurhuis wordt vervangen.
  • Geluidsontwikkeling kan ontstaan in de EPS stuurkolom of het EPS stuurhuis door slijtage aan de lagers.
  • Foutcodes gerelateerd aan de EPS stuurkolom of het EPS stuurhuis die niet te verwijderen zijn.

Wat kan Auto Elect B.V. voor u doen?

Als de EPS niet meer naar behoren functioneert, is revisie mogelijk. De specialisten van Auto Elect B.V. raden aan om problemen met de EPS zo spoedig mogelijk te herstellen. Doorrijden met een EPS die niet naar behoren functioneert, is gevaarlijk en APK afkeur. Auto Elect B.V. kan uw EPS stuurkolom of stuurhuis reviseren en weer opleveren als nieuw. De revisie gebeurt met de uiterste zorg en uitsluiten originele onderdelen om de kwaliteit te waarborgen. Alle gereviseerde EPS stuurkolommen en stuurhuizen worden volledig getest en gekalibreerd met ons zelf ontwikkelde testbank. De testbank maakt het mogelijk om de relevante CAN-bus en K-line data te emuleren zonder dat de auto fysiek aanwezig is. Het voordeel hiervan is dat de EPS stuurkolommen en stuurhuizen geissoleerd worden en op volledig werking getest kunnen worden. Het is mogelijk om de EPS stuurkolom of het EPS stuurhuis in opdracht te reviseren of te ruilen met een identiek exemplaar uit de voorraad.

Kwaliteitseisen en garantiebepalingen

Alle gereviseerde EPS stuurkolommen en stuurhuizen van Auto Elect B.V. voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De EPS stuurkolommen en stuurhuizen worden uitvoerig getest onder de zwaarste omstandigheden en afgesteld met zelf ontwikkelde testapparatuur en gereedschappen. Wij geven twee jaar garantie op onze producten.