Wanneer uw Exhaust Gas Recirculation (EGR) klep laten reviseren of vervangen?

Eén van de eerste symptomen van een storing in de EGR klep is de vermindering van prestaties van de moter. Een verstopte of defecte EGR klep kan de luchtverbrandingsverhouding van de motor verstoren waardoor de prestaties worden beïnvloed zoals vermindering van het vermogen, de koppel en de brandstofefficiëntie.

Daarnaast kan een storing in de EGR klep er voor zorgen dat de motor niet goed stationair loopt. Het is niet ongewoon dat een EGR klep, die storingen vertoont, in de zogenoemde open positie vast blijft zitten. Dit kan ertoe leiden dat de recirculatie van uitlaatgassen optreedt wanneer de omstandigheden niet wenslijk zijn.

Oplichting van de waarschuwingslamp in het dashboard (check engine light) is een ander symptoom van een storing in de EGR klep. Als de Engine Control Unit (ECU) storingen detecteert in het positie circuit van de EGR klep zal de waarschuwingslamp oplichten om de bestuurder te informeren. De waarschuwingslamp kan ook door een groot aantal andere oorzaken oplichten waardoor het raadzaam is om de auto eerste te scannen op foutcodes zodat dat de storing geïsoleerd kan worden.

Wanneer uw Mass Air Flow (MAF) sensor laten vervangen?

Vervuiling van een MAF sensor kan de luchtverbrandingsverhouding van de motor verstoren doordat de Engine Control Unit (ECU) verkeerde waardes van de luchtstroom krijgt in bepaalde condities. Hierdoor zal de motor te rijk of te arm lopen in bepaalde condities en, dus, niet goed functioneren. Een compleet gefaalde MAF sensor zal geen waardes van de luchtstroom naar de ECU sturen. Dit voorkomt dat de ECU de brandstof nauwkeurig reguleert wat resulteert in een motor die beperkt of helemaal niet stationair loopt.

Oplichting van de waarschuwingslamp in het dashboard (check engine light) is een ander symptoom van een storing in de MAF sensor. Als de ECU storingen detecteert in de waardes van de luchtstroom zal de waarschuwingslamp oplichten om de bestuurder te informeren. De waarschuwingslamp kan ook door een groot aantal andere oorzaken oplichten waardoor het raadzaam is om de auto eerst te scannen op foutcodes zodat de storing geïsoleerd kan worden.

Wat kan Auto Elect B.V. voor u doen?

Een defecte EGR klep en MAF sensor leidt tot storingen in de motor waardoor de prestaties worden beïnvloed. Bij de specialisten van Auto Elect B.V. kunt u terecht voor gereviseerde en nieuwe EGR kleppen en MAF sensoren. Ook is het mogelijk om vrijblijvend te informeren naar onze producten, technisch advies en mogelijk oorzaken van problemen.

Kwaliteitseisen en garantiebepalingen

Alle gereviseerde en nieuwe EGR kleppen en MAF sensoren van Auto Elect B.V. voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De mechanische en elektrische aspecten van de sensoren worden uitvoerig getest onder de zwaarste omstandigheden en afgesteld met zelf ontwikkelde testapparatuur en gereedschappen. Wij geven twee jaar garantie op onze producten.