Auto Elect

Hoe werkt het stuurhuis?

Voertuigen met hydraulische stuurbekrachtiging hebben een stuurhuis die een zuiger bevat die is verbonden met de wielen door middel van spoorstangen. Het stuurhuis bevat kamers die ontstaan door het afsluiten van de zuiger in het zuigerhuis met keringen en teflonringen. Bij hydraulische aandrijving bepaalt de stand van het stuurwiel de druk die ontstaat op de genoemde kamers. De stuurbeweging bepaalt dus naar welke kant de druk op het hydraulisch systeem zich verplaatst. Sturen naar links betekent ook druk op links.

Olie door het stuurhuis

De oliepomp zit gemonteerd op de motor. Deze pomp wordt met een riem aangedreven die in verbinding staat met de krukas van de motor. De oliepomp pompt bij elke stuurbeweging de olie, onder druk, van de tank naar het stuurhuis en de duwt de zuiger naar de gewenste stuurrichting . De druk wordt geregeld door de interne drukregelaar in de hydraulische pomp. Stopt de stuurbeweging, dan stroomt de olie terug in het reservoir.

Wat kan er mis gaan?

Normaal gesproken verloopt het proces zoals hierboven beschreven staat. De meest voorkomende problemen in de hydraulische stuurinrichting zijn lekkage of speling. Lekkage kan ontstaan door slijtage, veroudering of vervuiling. Met het reviseren van uw stuurhuis worden originele onderdelen gemonteerd en waar nodig de laatste modificaties toegepast. Gedurende het hele revisieproces, en de modificatie, wordt het stuurhuis schoon gehouden, gecontroleerd en nagemeten. Het testen van de stuurhuizen gebeurt met meer dan 30% druk dan normaal. Op deze manier wordt er gecontroleerd of het stuurhuis de juiste kracht heeft.

PIM Automotive
Tecdoc
Tecdoc Partner
Cardona partner
Auto technica 2014