Auto Elect

Elektronische stuurpompen, wat en hoe?

Tot voor kort werden in voertuigen alleen hydraulische, mechanisch aangedreven, stuurpompen gebruikt. Deze pompen zaten op de motor gemonteerd en werden aangedreven door middel van een snaar die verbonden was met de krukas van de motor. Steeds vaker zien we in een hydraulische stuurinrichting een elektronisch aangedreven stuurpomp. Deze stuurpomp is voorzien van een elektromotor die word geactiveerd via het CAN-BUS systeem van de auto. Het voordeel is dat deze niet meer word aangedreven door de motor waardoor er meer ruimte overblijft voor andere componenten aan de motor. Tevens is er meer ruimte beschikbaar voor de ontwerpers daar de stuurpomp op een totaal andere plaats gemonteerd kan worden. Bijvoorbeeld achter het binnenscherm.

CAN-BUS signalen?

CAN staat voor Controller Area Network en is in de jaren '80 van de vorige eeuw ontwikkeld door Robert Bosch. Het doel van CAN is het aan elkaar koppelen van elektronische sturingseenheden. Dit systeem wordt vooral gebruikt in omgevingen waar veel elektromagnetische storingen kunnen voorkomen. Om dit op te lossen maakt CAN-BUS gebruik van zogenaamde 'twistedpair'-bedrading. Dankzij de CAN-BUS vindt de signaaloverdracht zonder problemen plaats. Het grootste voordeel van een elektrisch systeem is de zuinigheid en meer mogelijkheden om situaties tijdens het rijden te beïnvloeden. Denk daarbij aan efficiënter verbruik en schonere auto's.

Auto Elect - Hydroline en CAN-BUS

Auto Elect - Hydroline heeft inmiddels een uitgebreid assortiment aan elektrische stuuronderdelen. Daarnaast is er ook een ruim programma opgestart met elektronische stuurpompen, ook wel het EPS (Electronic Power Steering) programma. Auto Elect - Hydroline B.V. levert elk product met 2 jaar garantie. Natuurlijk worden al onze stuurpompen uitvoerig gereviseerd en getest. Voor vragen of het informeren naar de mogelijkheden op het gebied van stuurpompen kunt u altijd één van de medewerkers van Auto Elect - Hydroline B.V. benaderen. In samenspraak met u komen wij tot het beoogde resultaat.

PIM Automotive
Tecdoc
Tecdoc Partner
Cardona partner
Auto technica 2014