Research en Development (R&D) afdeling van Auto Elect B.V.

Auto Elect B.V. heeft haar eigen Research en Development (R&D) afdeling waar onder ander onderzoek wordt gedaan naar Hardware In the Loop (HIL) simulaties, testapparatuur en gereedschappen voor automotive sensoren en (her)programmeren van embedded hardware. De R&D afdeling is verantwoordelijk voor verbetering van bestaande en nieuwe productieprocessen binnen Auto Elect B.V. waarbij voornamelijk het testen van onze producten wordt gefaciliteerd. Ook wordt er op aanvraag klantspecifieke machines ontwikkeld en gebouwd.

Testapparatuur voor elektrische stuurbekrachtiging (EPS)

Voor het testen van Electronic Power Steering (EPS) stuurkolommen en stuurhuizen is een emulator ontwikkeld door de R&D afdeling van Auto Elect B.V. die gebruik maakt van het zogenoemde Risidual Bus Simulation (RBS) techniek. Met de emulator is het mogelijk om relevante CAN-bus en K-line data voor een EPS stuurkolom of stuurhuis te emuleren zonder dat de auto fysiek aanwezig is. Het voordeel hiervan is dat EPS stuurkolommen en stuurhuizen getest kunnen worden zonder dat de hele CAN-bus opgebouwd hoeft te worden. Met de emulator is het ook mogelijk om een Steering Angle Sensor (SAS) kalibratie uit te voeren en foutcodes te verwijderen. De emulator is geïmplementeerd in de bestaande testbank en wordt constant voorzien van de laatste updates. Hiermee zorgen wij er voor dat uw EPS stuurkolom of stuurhuis altijd getest wordt met de laatste data. Ook worden er constant nieuwe auto modellen en types toegevoegd.

Testapparatuur voor automotive sensoren

Voor het testen van Exhaust Gas Recirculation (EGR) valves en Mass Air Flow (MAF) sensoren is testapparatuur ontwikkeld door de R&D afdeling van Auto Elect B.V.. Met de testapparatuur is het mogelijk om de verschillende soorten sensoren te controleren op afwijkende sensor ouput bij bepaalde condities. Hiermee kan er onderzocht worden of een EGR klep onvoldoende of overmatig recirculeert en een MAF sensor de luchtverbrandingsverhouding van een motor verstoord.