Wanneer uw elektrische hydraulische stuurbekrachtiging (EHPS) laten reviseren of vervangen?

Een elektrische hydraulische stuurbekrachtiging bestaat uit een hydraulisch stuurhuis met een elektrisch aangedreven stuurpomp. De elektromechanische stuurpomp is voorzien van een elektromotor en wordt aangestuurd via het CAN-bus netwerk in een auto. Het meest voorkomende probleem bij elektrische hydraulische stuurbekrachtiging is dat de elektrische stuurpomp niet meer opstart. Mogelijke oorzaken en symptomen zijn:

  • Afdichtingen drogen uit waardoor er hydrauliek olie en vocht bij het computer gedeelte van de elektromechanische stuurpomp komt.
  • Verontreiniging van hydrauliek olie kan er voor zorgen dat het hydraulische stuurhuis wordt beschadigd en gaat lekken.
  • Geluidsontwikkeling kan ontstaan in de elektrische stuurpomp door slijtage aan de lagers. Wanneer de geluidsontwikkeling wordt genegeerd kan elektromechanische stuurpomp uiteindelijk permanent kapot lopen.
  • Foutcodes gerelateerd aan de elektrische hydraulische stuurbekrachtiging die niet te verwijderen zijn.

Wat kan Auto Elect B.V. voor u doen?

Als de elektromechanische stuurpomp niet meer naar behoren functioneert, is reviseren mogelijk. De specialisten van Auto Elect B.V. raden aan om problemen aan de elektrische hydraulische stuurbekrachtiging zo spoedig mogelijk te herstellen. Doorrijden met een elektromechanische stuurpomp die niet naar behoren functioneert, is gevaarlijk en APK afkeur. Wij kunnen uw elektromechanische stuurpomp reviseren en weer opleveren als nieuw. De revisie gebeurt met de uiterste zorg en uitsluitend originele onderdelen om de kwaliteit te waarborgen.

Kwaliteitseisen en garantiebepalingen

Alle gereviseerde elektromechanische stuurpompen van Auto Elect B.V. voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De elektromechanische stuurpompen worden uitvoerig getest onder de zwaarste omstandigheden en afgesteld met zelf ontwikkelde testapparatuur en gereedschappen. Wij geven twee jaar garantie op onze producten.